Pouť za vizí 2023

Pouť za vizí je inspirována tradicemi přírodních národů, zejména amerických indiánů.

 Jedná se o putování krajinou vnitřní i vnější, které nám zprostředkovává hlubší kontakt se sebou samým a s tím, co nás přesahuje.

                  Poutní vize může být pojata jako pouť věštecká, která poutníkovi umožňuje poodhalit události budoucího charakteru.                                   Právě za tímto účelem bývá praktikována na začátku určitého období, životní či vývojové fáze, která poutníka čeká.                                          V našem prostředí se pro absolvování poutě hodí období začátku kalendářního roku, kdy se příroda nachází                          ve fázi odpočinku a lidé se připravují na pozvolné vykročení do nové etapy životního cyklu.

 Pouť probíhá jako jednodenní pěší putování po volné krajině severních Čech.

                   Samota, ticho a spojení s přírodou nám při pouti umožňuje uvolnit svou mysl, naladit se na bezprostřední dění                           a spočinout ve stavu všímavosti vůči nejrůznějším podnětům.

                     Krajina, v níž se nacházíme, totiž zrcadlí náš vnitřní svět, vývoj či směřování. Skrze různé symbolické prvky                                               a synchronicitní události se při pouti můžeme střetávat se specifickými postřehy a prožitky, které pro nás mají                         důležitou vypovídací hodnotu. Pokud budeme dostatečně vnímaví a pozorní, můžeme nalézt nápovědy či odpovědi na naše otázky.

                    Pouť nám umožňuje uzavřít témata a situace z minulého roku, poodhalí nám, co nás čeká v tomto roce,                       nahlédneme na to, jakými tématy se budeme zabývat, jaké kroky, rozhodnutí či změny máme učinit.

Vše, co při putování nalezneme, slouží jako určitá brána, která nám otevírá a přináší nové možnosti a události v nastávajícím roce.

  Po návratu z poutě nás čeká společná hostina, kterou naše cesty oslavíme.

    Na závěr budeme sdílet naše prožitky z poutí tak, abychom jim porozuměli a uměli je integrovat do našich životů.

Maximální počet účastníků: 8

Kdy a kde?

Termín: 20.-22.1.2023 (začátek semináře je v pátek od 18:00, konec v neděli v dopoledních hodinách)

 

Místo: Chalupa Na Louce, Salmov 37, Mikulášovice

Co s sebou?

Vezměte si s sebou zápisník a tužku, oblečení a boty na venkovní putování (podle předpovědi počasí) a přezůvky.

Kdo mě bude provázet?

Akcí vás budou provázet Helena Vilemína Zvolská a Stanislav Drda.

Kolik to stojí?

Kurz je za cenu 3200 Kč (cena zahrnuje ubytování a stravu).

Pokud vás akce zaujala, napište na e-mail helena@krajinouduse.cz a rezervujte si své místo.